Где купить
Поиск
http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Яблучний пиріг із волоськими горіхами

До сезонного пиріжка смачно використати прянощі, наприклад, корицю, дрібку гвоздики, мускатний горіх. Яблука беремо солодкі; якщо візьмете кислі, цукру, можливо, знадобиться більше.

Інгредієнти
    • борошно200 г
    • масло100 г
    • яблука4 шт.
    • лимон½ шт.
    • коричневий цукор 2 ст. л.
    • волоські горіхи 60 г
    • вода100 мл
    • гвоздиказа смаком
    • мускатний горіхза смаком
    • сільза смаком
Спосіб приготування:
  • Тісто терте. Для цього способу масло треба нарізати на дуже маленькі шматочки, буде зручніше. Просто змішайте борошно зі шматочками масла та дрібкою солі й розтирайте до утворення крихти. Щоб нейтралізувати тепло від рук, поставте крихту на 15 хвилин у холодильник.
  • Тим часом зробіть начинку. Із середніх за розміром яблук зніміть шкуринку, видаліть серцевину й наріжте спочатку на вісім частин кожне, а потім тоненькими скибочками. Полийте соком половини лимона та посипте коричневим цукром. Додайте прянощі (розтерту голівку однієї гвоздички, дрібку мускатного горіха).
  • Подрібніть жменю волоських горіхів. Змішайте з яблуками й залиште постояти.
  • Далі дістаємо борошняну крихту, робимо у ній ямку, вливаємо 100 мл крижаної води й замішуємо тісто.
    Дві третини тіста розкачуємо й викладаємо у форму діаметром 20 см так, щоб краї виходили за краї форми.
    Кладемо начинку, а зверху розкачану третину тіста.
  • Тепер проведіть качалкою по краю - краї зліпляться й зайве тісто зріжеться. Той, хто це придумав, був генієм!
    Залишками тіста прикрасьте пиріг, проколіть отвори для виходу пари й випікайте 40 хвилин при 200ºС.
    Можна їсти теплим.

Порада:
Терте тісто зручно робити у комбайні або сікти ножем. Якщо у вас не дуже виходить, перетріть його руками. Замість волоських горіхів можна використати будь-які інші: мигдаль, фундук та ін.

Рекомендовані продукти
SantaVita в соцсетях