Где купить
Поиск
http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Макові коржики

Рецепт простий, люб’язно наданий Кенгісом і Мархелем («Домашнее приготовление тортов, пирожных, печенья, пряников, пирогов», 1959 р.).

Інгредієнти
    • масло100 г
    • йогурт150 г
    • мак100 г
    • цукор75 г
    • борошно300 г
    • сода¼ л.
Спосіб приготування:
  • Розм’якшіть 100 г масла і розітріть лопаткою, додавши 75 г цукру.
  • Влийте 150 г йогурту, мішайте, не збиваючи, до отримання рівної гладенької маси.
  • Додайте 100 г свіжомеленого маку. До речі, не зберігайте мелений мак довго, він згіркає.
  • Всипте разом 300 г борошна, змішаного з чвертю чайної ложки соди, швидко замісіть тісто. Тривале вимішування будь-якого пісочного тіста призводить до розвитку клейковини й, відповідно, жорсткості виробів, отже зупиняйте себе, навіть якщо хочеться помісити.
  • Розкачайте тісто, виріжте формочками коржики й викладіть їх на лист, застелений пекарським папером. Змащувати нічим не треба. Залишки швидко зліпіть, розкачайте ще раз і так далі.
    Випікайте при 210ºС 12 хвилин. Готові коржики дуже м’які, але, охолонувши, вони стануть твердішими, крихкими, проте ніжними.

Порада:
Мак слід або молоти, або розтирати. Він дає смак, аромат, а інакше це будуть просто зернятка, не горішки у шкаралупі, але схоже. Молоти мак у кавомолці легко й дуже швидко, просто-таки настійно радимо!
І трохи про рецепт. Коржики виходять не надто солодкі -- якщо довести кількість цукру до 100 г, будуть солодшими. Яєць немає взагалі. Також замість вказаної у рецепті сметани й використаного додатково йогурту автори пропонують брати кефір або кисле молоко.

Рекомендовані продукти
SantaVita в соцсетях