Чорнослив
білки - 2,3 г;
жири - 0,5 г;
вуглеводи – 57,8 г
245 ккал
Сушені сливи дуже смачні і корисні: у них практично у повному обсязі зберігаються всі цілющі властивості свіжих плодів.
Чорносливову дієту фахівці рекомендують як простий і приємний спосіб нормалізувати тиск – для гіпертоніків, стати струнким – для тих, хто бажає схуднути, покращити настрій – для тих, хто почав нудьгувати.
Чорнослив – абсолютний чемпіон серед сухофруктів за вмістом антиоксидантів, які, поглинаючи шкідливі вільні радикали, борються зі старінням. Саме ця властивість зробила сушену сливу важливим натуральним антиейджзасобом. Його випробували на собі Шарон Стоун і Демі Мур. Голлівудські зірки, за вказівками лікарів, регулярно вживають чорнослив, завдяки чому і виглядають так розкішно у свої далеко не 18.