Iзюм
білки - 1,8 г;
жири – 0,2 г;
вуглеводи – 66 г
262 ккал
З усіх сухофруктів саме ізюм називають «сушеним полівітаміном»: концентрація у ньому мінеральних солей, органічних кислот, вітамінів у кілька разів вища, ніж у свіжих ягодах винограду. З'їдаючи жменю ізюму в день, можна зміцнити імунітет і разом з тим зробити шкіру чистою і пружною, а волосся пишним і блискучим.
Сушений виноград досить солодкий і поживний, проте його цукор – фруктоза – не шкодить фігурі, а клітковина допомагає у боротьбі із зайвою вагою. Не дивно, що сухофрукт є обов'язковим пунктом у раціоні Клаудії Шиффер – моделі з ідеальними формами і нев'янучою зовнішністю.
Не ігнорує ізюм і Мадонна – з'їдати щодня кількадесят сушених ягід американській поп-діві рекомендує її особистий дієтолог.