Папайя
білки – 0,9 г;
жири – 0,8 г;
вуглеводи – 81,8 г
81,8 ккал
Цукати з папайї – це і самостійні ласощі, і прекрасний продукт, що використовують у пудингах, фруктових салатах, випічці, як добавку до молочних продуктів і кондитерських виробів. У шматочках папайї, спочатку зацукрованих, а потім підсушених, зберігаються всі смакові якості свіжого тропічного плоду – з усіх цукатів вони мають, мабуть, найбільш виразний фруктовий смак.
Екзотична папайя багата на вітаміни С, Е, А, калій, магній, а також містить цінні травні ферменти та пектинові речовини, які сприяють виведенню токсинів із організму. Крім того, папайя зменшує рівень холестерину в крові, активізує білковий обмін, очищує кишківник, зміцнює імунітет, надає сили та бадьорості.
Смачні цукати з папайї особливо корисні людям, які дотримуються дієти: у помірних кількостях вони можуть замінити шкідливі для здоров’я і фігури цукерки та тістечка, допоможуть утамувати голод і не повнішати.