У брюссельській капусті білка більше, ніж у білокачанній. Окрім того, у ній містяться майже всі відомі вітаміни, амінокислоти й мінерали. Все це робить брюссельку бажаним гостем на нашому столі – особливо під смачним соусом!
-
- Брюссельська капуста600 г
- Олія50 г
- Волоський горіх150 г
- Лимон 1 шт.
- Сіль, перець, часник, зелень петрушкиза смаком
Спосіб приготування:
Капусту відваріть у підсоленій воді до м’якості. Олію розігрійте, додайте мелені горіхи (попередньо їх можна злегка обсмажити у духовці). Горіхово-олійну суміш з’єднайте з капустою, сіллю, перцем, соком лимона, подрібненою петрушкою. Усе ретельно перемішайте.
Порада:
Горіховий соус можна приготувати й інакше. Подрібніть півтори склянки волоських горіхів. Мелені горіхи всипте у блендер, додайте сіль, трошки подрібненого часнику, поволі влийте 1,5-2 склянки ледь теплої перевареної води. Воду додавайте потроху, щоб соус не вийшов надто рідким. Усе збийте, вилийте в соусник і туди ж додайте сік половини лимона. Соус має бути густини кефіру – у разі потреби додайте води, що залишилась.