Щука – цінний харчовий продукт. Вона багата на калій, магній, фосфор, а також вітаміни групи В. Згідно з тибетськими віруваннями, щука допомагає організму довше зберігати бадьорість і молодість.
-
- Щука800 г
- Яйце1 шт.
- Цибуля2 шт.
- Відварений рис1-2 ст. л.
- Родзинки100 г
- Чорнослив100 г
- Волоський горіх100 г
- Мигдаль100 г
- Сіль, перець, зеленьза смаком
Спосіб приготування:
Щуку почистіть, не розрізаючи черевця і не відрізаючи плавців. Відокреміть голову та видаліть з неї зябра. По колу зробіть надрізи й акуратно відділіть шкіру від м’яса. На початку хвоста відрубайте кістку. М'ясо й цибулю пропустіть через м’ясорубку. Подрібніть горіхи, сухофрукти та зелень. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть. Нафаршируйте шкурку начинкою. Викладіть щуку на фольгу, змащену олією, прикладіть голову та запікайте у духовці при температурі 180ºС протягом години.
Порада:
Фаршируючи щуку, не докладайте надмірних зусиль – туго набита шкурка при приготуванні може луснути.