Традиційна страва літнього столу здатна здивувати й потішити новими смаковими відтінками. Додайте до солодкості болгарського перцю пряну східну нотку!
-
- Змішаний фарш (телятина + курка)500 г
- Солодкий перець12 шт.
- Морква3 шт.
- Цибуля3 шт.
- Часник3 зубки
- Петрушка1 пучок
- Томатна паста2 ст. л.
- Рис1 скл.
- Світлі родзинки100 г
- Бульйон, вода
- Сіль, перецьза смаком
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці, у перців видаліть серцевину. Родзинки промийте. Змішайте цибулю, моркву, часник, родзинки, зелень і томатну пасту. Залийте все невеликою кількістю кип’ятку. Додайте до фаршу томатну суміш і промитий рис. Посоліть, добре все перемішайте. Нафаршируйте перці. Викладіть у каструлю з бульйоном і додайте кип’ятку так, щоб перці не торкалися дна. Тушкуйте на слабкому вогні близько 40 хвилин. Подаючи до столу, полийте сметаною.
Порада:
Щоб перці не пристали до дна посуду, покладіть спочатку шар різаної картоплі, а потім уже перець.