Голубці з грибами та родзинками
Колись запозичені, голубці нині сприймаються як рідні в українській кухні. Вони смачні, корисні, а головне – нескладні у приготуванні. Додайте до звичного рецепту родзинку – у прямому смислі цього слова!
Інгредієнти
-
- Білокачанна капуста10 листків
- Свіжі гриби (або сушені)500 г (100 г)
- Томатна паста2 ст. л.
- Розсипчаста рисова каша½ скл.
- Родзинки100 г
- Сіль, перецьза смаком
Спосіб приготування:
Листя капусти проваріть у кип’ятку 2-3 хвилини. Витягніть, дайте воді стекти. Приготуйте начинку: гриби промийте, зваріть і дрібно наріжте, родзинки промийте, все змішайте з рисом і томатною пастою, приправте за смаком. На кожен капустяний лист викладіть 2-3 столових ложки начинки, загорніть. Голубці складіть у каструлю і тушкуйте у духовці до готовності.
Порада:
Перед тим як ставити каструлю у духовку, покладіть на голубці 2-3 столових ложки масла – так вони будуть соковитішими та смачнішими.
Рекомендовані продукти