М'ясо птиці – це легкозасвоюваний дієтичний продукт. І хоча м'ясо індички трохи калорійніше, за смаком і своїми корисними властивостями воно цілком може конкурувати з курячим.
-
- Індичка700 г
- Масло½ скл.
- Цибуля4-5 шт.
- Томатна паста1 ст. л.
- Борошно1 ст. л.
- Вода1,5-2 скл.
- Чорнослив100 г
- Мигдаль100 г
- Сіль, перець, кориця, цукорза смаком
Спосіб приготування:
Підготовану індичку наріжте на шматки. М'ясо складіть у неглибоку каструлю. На маслі підсмажте цибулю, додайте томатну пасту і борошно. Всипте підсмажену цибулю у каструлю з м’ясом, залийте гарячою водою. Каструлю поставте на слабкий вогонь і тушкуйте м'ясо майже до готовності. Потім додайте чорнослив і посипте подрібненим мигдалем. За смаком заправте сіллю, перцем та корицею. Коли індичка з чорносливом буде готова, додайте до неї трохи цукру.
Порада:
Замість чорносливу можна використати родзинки – страва трохи зміниться, але буде не менш смачною.