Яблучний пиріг – проста у приготуванні, дуже смачна і корисна страва. У цьому рецепті немає продуктів тваринного походження, отже пиріг можна їсти і тим, хто постує або дотримується дієти.
-
- Яблука4 шт.
- Родзинки2 ст. л.
- Волоські горіхи 50 г
- Борошно1,5 скл.
- Цукор2 ст. л.
- Кориця0,5 ч. л.
- Сода1 ч. л.
- Кунжут1 ст. л.
- Медза смаком
Спосіб приготування:
Яблука натріть на грубій тертці, родзинки та горіхи подрібніть у блендері. Змішайте з борошном грубого помелу, содою, корицею, цукром і замісіть тісто, потрохи доливаючи воду – треба досягти консистенції трохи густіше бісквіта. Випікайте у духовці, доки зарум’яниться (готовність перевірте сірником). Пиріг вийміть, дайте вистигнути, змажте медом, посипте кунжутом або цукровою пудрою.
Порада:
Влітку замість яблук для цього пирога можна використати будь-які фрукти: персики, абрикоси, сливи та ін.. Зверніть увагу, що мед можна додавати лише до охолоджених страв, оскільки при нагріванні цей продукт втрачає свої корисні властивості.