http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Маковий пиріг зі сметаною
От загадка: випічка з маком ніколи не набридає. Чи то тому що макова начинка унікальна у своєму роді, чи то тому, що виробів з нею можна придумати незліченну кількість. Пиріг із січеного тіста з маковою начинкою під ніжним сметанним кремом – ще одна смачна варіація на цю тему.
Інгредієнти
-
- Для макової начинки
- молоко125 г
- мак100 г
- цукор50 г
- манка1 ч. л.
-
- Для крему
- сметана300 г
- цукор50 г
- борошно40 г
- ваніль1 стручок
-
- Для тіста
- борошно200 г
- масло100 г
-
Мак для начинки нескладно змолоти у кавомолці. Ви також можете для приготування начинки скористатися будь-яким зручним способом - запарити мак і прокрутити через м’ясорубку або розтерти у ступці; необхідно просто отримати густу начинку. Далі додайте до меленого маку манку і перемішайте.
-
У гарячому молоці розчиніть цукор, всипте мак і варіть помішуючи хвилин 7-8.
-
Для крему сметану, цукор, серцевину ванільного стручка й борошно добре перемішайте.
-
Щоб приготувати основу з січеного тіста для форми діаметром 23 см, знадобиться 200 г борошна, 100 г масла, дрібка солі та п’ять столових ложок крижаної води. Муку посічіть з маслом на крупну крихту, влийте воду й швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Розкатайте, викладіть у форму, випікайте при 200ºС 20 хвилин, наколовши виделкою, щоб корж не піднявся. Якщо підніматиметься - притисніть його начинкою (макову начинку викладайте на напівготову основу).
-
Зверху налийте сметанний крем і присипте немеленим маком для краси. Випікайте при 180ºС 30-35 хвилин. Перед нарізанням охолодіть.
Порада:
Якщо ви любите більш ніжний крем, то зменште на 50 г кількість сметани й додайте два яйця (борошно у такому разі не потрібне). Докладніше про те, як готувати тісто, можна дізнатися тут: http://chadeyka.livejournal.com/tag/тесто .
Рекомендовані продукти