Где купить
Поиск
http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Маковий пиріг зі сметаною

От загадка: випічка з маком ніколи не набридає. Чи то тому що макова начинка унікальна у своєму роді, чи то тому, що виробів з нею можна придумати незліченну кількість. Пиріг із січеного тіста з маковою начинкою під ніжним сметанним кремом – ще одна смачна варіація на цю тему.

Інгредієнти
    • Для макової начинки
    • молоко125 г
    • мак100 г
    • цукор50 г
    • манка1 ч. л.
    • Для крему
    • сметана300 г
    • цукор50 г
    • борошно40 г
    • ваніль1 стручок
    • Для тіста
    • борошно200 г
    • масло100 г
Спосіб приготування:
  • Мак для начинки нескладно змолоти у кавомолці. Ви також можете для приготування начинки скористатися будь-яким зручним способом - запарити мак і прокрутити через м’ясорубку або розтерти у ступці; необхідно просто отримати густу начинку. Далі додайте до меленого маку манку і перемішайте.
  • У гарячому молоці розчиніть цукор, всипте мак і варіть помішуючи хвилин 7-8.
  • Для крему сметану, цукор, серцевину ванільного стручка й борошно добре перемішайте.
  • Щоб приготувати основу з січеного тіста для форми діаметром 23 см, знадобиться 200 г борошна, 100 г масла, дрібка солі та п’ять столових ложок крижаної води. Муку посічіть з маслом на крупну крихту, влийте воду й швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Розкатайте, викладіть у форму, випікайте при 200ºС 20 хвилин, наколовши виделкою, щоб корж не піднявся. Якщо підніматиметься - притисніть його начинкою (макову начинку викладайте на напівготову основу).
  • Зверху налийте сметанний крем і присипте немеленим маком для краси. Випікайте при 180ºС 30-35 хвилин. Перед нарізанням охолодіть.

Порада:
Якщо ви любите більш ніжний крем, то зменште на 50 г кількість сметани й додайте два яйця (борошно у такому разі не потрібне). Докладніше про те, як готувати тісто, можна дізнатися тут: http://chadeyka.livejournal.com/tag/тесто .

Рекомендовані продукти
SantaVita в соцсетях