http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Мигдалевий бісквіт
У цьому бісквіті багато яєць, мало цукру, мигдаль, зовсім трохи борошна та масла. Тому він виходить такий ніжний. Найчастіше його використовують для рулетів, оскільки він дуже м’який і еластичний. Також цей бісквіт - чудова основа для десертів!
Інгредієнти
-
- мигдаль50 г
- цукор50 г
- масло20 г
- борошно20 г
- яйця2 шт.
- білок2 шт.
-
Яйця й цукор збийте у пишний крем. (Прим.: кількість продуктів дано з розрахунку на невелику форму діаметром 20 см. В інших випадках скористайтеся пропорцією: на одне яйце беріть по 25 г мигдалю й цукру, по 10 г масла і борошна та один білок.)
-
Додайте мелений мигдаль, борошно, ретельно перемішайте.
-
Акуратно влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте.
-
Збийте білки, змішайте з яєчною масою й викладіть у змащену маслом і посипану борошном форму.
-
Випікайте при 200ºС 20 хвилин.
Порада:
У класичному варіанті яйця збивають одразу з цукровою пудрою і меленим мигдалем. Але якщо дотримуватися нашого рецепту й додати мигдаль пізніше, пиріг вийде більш пишним.
Рекомендовані продукти