http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Морквяно-горіховий кекс
Цей кекс виходить дуже-дуже смачним! Завдяки поєднанню фундука, гарбуза та моркви він нагадує швейцарський морквяний пиріг. Але тут тісто більш щільне, а горіхи не дуже сильно подрібнені, за рахунок цього у кекса розсипчастий і не вологий м’якіш. Щоб тісто було більш пухким ( а воно важке за рахунок великої кількості овочів), додаємо розпушувач та збиваємо білки окремо.
Інгредієнти
-
- гарбуз70 г
- морква70 г
- цукор80 г
- борошно100 г
- фундук100 г
- яйця2 шт.
- масло100 г
- вершки1 ст. л.
- коньяк1 ст. л.
- розпушувач½ ч. л.
-
Натріть на крупній терці гарбуз та моркву, додайте ложку вершків чи сметани, перемішайте, дайте постояти. Масло збийте, добавляючи цукор поки він не розтане. Добавте два жовтки і збийте крем на максимальній швидкості.
Змішайте муку і подрібнений фундук (обсмажений) і розпушувач. Всипте поступово цю суміш у збите масло, помішуючи на маленькій швидкості міксером.
Додайте овочі і перемішайте. -
Влийте ложку коньяку чи горіхового лікеру.
-
Збийте два білки і вмішайте десь третю частину у тісто, щоб його пом’якшити. А потім добавте решту та мішайте акуратно.
-
Змастіть маслом форму та посипте мукою і виложіть в неї отриману суміш.
Випікайте біля години при 180ºС. -
Посипте цукровою пудрою і дайте добре охолонути.
Порада:
Так як кекс довго пропікається, біля години, бажано робити його у формі з отвором чи прямокутним. Якщо ваша духова піч схильна засмажувати усе підряд, слідкуйте за поверхнею кексу, при сильному потемненні її слід прикрити фольгою.
Рекомендовані продукти