Где купить
Поиск
http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Морквяно-горіховий кекс

Цей кекс виходить дуже-дуже смачним! Завдяки поєднанню фундука, гарбуза та моркви він нагадує швейцарський морквяний пиріг. Але тут тісто більш щільне, а горіхи не дуже сильно подрібнені, за рахунок цього у кекса розсипчастий і не вологий м’якіш. Щоб тісто було більш пухким ( а воно важке за рахунок великої кількості овочів), додаємо розпушувач та збиваємо білки окремо.

Інгредієнти
    • гарбуз70 г
    • морква70 г
    • цукор80 г
    • борошно100 г
    • фундук100 г
    • яйця2 шт.
    • масло100 г
    • вершки1 ст. л.
    • коньяк1 ст. л.
    • розпушувач½ ч. л.
Спосіб приготування:
  • Натріть на крупній терці гарбуз та моркву, додайте ложку вершків чи сметани, перемішайте, дайте постояти. Масло збийте, добавляючи цукор поки він не розтане. Добавте два жовтки і збийте крем на максимальній швидкості.
    Змішайте муку і подрібнений фундук (обсмажений) і розпушувач. Всипте поступово цю суміш у збите масло, помішуючи на маленькій швидкості міксером.
    Додайте овочі і перемішайте.
  • Влийте ложку коньяку чи горіхового лікеру.
  • Збийте два білки і вмішайте десь третю частину у тісто, щоб його пом’якшити. А потім добавте решту та мішайте акуратно.
  • Змастіть маслом форму та посипте мукою і виложіть в неї отриману суміш.
    Випікайте біля години при 180ºС.
  • Посипте цукровою пудрою і дайте добре охолонути.

Порада:
Так як кекс довго пропікається, біля години, бажано робити його у формі з отвором чи прямокутним. Якщо ваша духова піч схильна засмажувати усе підряд, слідкуйте за поверхнею кексу, при сильному потемненні її слід прикрити фольгою.

Рекомендовані продукти
SantaVita в соцсетях