Печені яблука не тільки дуже смачні й поживні, але ще й надзвичайно корисні. Вони цілком можуть бути повноцінною самостійною стравою, а не лише десертом. Готувати їх нескладно, більш того – чим простіше їх приготувати, тим смачнішими вони вийдуть!
-
- Дуже великі яблука 10 шт.
- Волоські горіхи 10 великих ядер
- Мигдаль50 г
- Мед10 ст. л.
Спосіб приготування:
Яблука добре помийте, розріжте навпіл, витягніть серцевину. Волоські горіхи та мигдаль подрібніть і заповніть ними серцевину кожної половинки яблука. З медом можна вчинити по-різному. Оскільки дієтологи не рекомендують його нагрівати, доцільно заливати ним уже запечені фрукти. Проте досвід доводить, що смачнішими і соковитішими яблука виходять тоді, коли медом їх поливають перед запіканням.
Порада:
Дно форми, у котрій будуть пектися яблука, окропіть водою і змастіть олією – так ви гарантовано збережете фрукти від підгоряння.