http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Тістечка з журавлиною та волоськими горіхами
Відмінне поєднання - журавлина та волоські горіхи. Ягоди журавлини у пирогах дають занадто багато соку, тому для приготування використовуйте не звичайне, а сирне січене тісто.
Спосіб приготування:
Інгредієнти
-
- масло100 г
- борошно100 г
- сухий м'який сир100 г
- журавлина100 г
- волоські горіхи100 г
- цукор2 ст.л.
- коньякза смаком
-
Приготуйте сирне січене тісто. Масло, борошно і сухий м’який сир посічіть на крихту.
-
Додайте пару ложок води (або більше, якщо сир дуже сухий) і замісіть тісто. Розкатайте, наріжте квадратами й покладіть у формочки (має вийти дев’ять). Можна також робити швидше й економніше - відщипувати шматочки від ковбаски з тіста і розкачувати їх.
-
Для начинки журавлину відкиньте на сито. Додайте подрібнені волоські горіхи й цукор.
-
Перемішайте.
-
Розподіліть начинку по формочках з тістом.
-
Полийте начинку коньяком і випікайте 15-20 хвилин при 200ºС. Можна прикрасити тістечка цукровою пудрою.
-
А можна й не прикрашати.
Порада:
Тістечка печуться із сушеною журавлиною. Тому ягоди слід замочити за пару годин у будь-якому алкоголі, наприклад, як у цьому рецепті, у коньяку.
Рекомендовані продукти