Пісне «ризото» з грибами й родзинками
Ризото – традиційна італійська страва, яку готують з особливих середземноморських сортів рису, попередньо обсмаженого на вершковому маслі чи оливковій олії.
Інгредієнти
-
- Середземноморський рис 2 ст.
- Сушені гриби 200 г
- Родзинки3 ст. л.
- Оливкова олія 3 ст. л.
- Сіль, перець і зелень за смаком
Спосіб приготування:
Рис промийте, обсмажте, відваріть до готовності у великій кількості води і відкиньте на друшляк. Родзинки запарте окропом, процідіть і добре підсушіть. Гриби ретельно промийте у кількох водах і відваріть. Усі складові поєднайте. Змастіть страву олією. Це спрощений варіант грибного ризото, тому готуйте його безпосередньо перед їжею – інакше ви не зможете оцінити ні його смаку, ні аромату.
Порада:
Смак ризото можна змінити за лічені хвилини! Просто посипте готову страву кунжутом, кедровими чи волоськими горіхами.
Рекомендовані продукти