Рис у поєднанні з родзинками – чудовий вибір для прихильників активного способу життя і здорового харчування, оскільки клітковина й мінеральні речовини містяться у ньому в оптимальному співвідношенні. Для цієї страви ми використовуємо довгозернистий рис: під час приготування він залишається розсипчастим.
-
- Довгозернистий рис 2 ст.
- Заморожений горошок 1 ст.
- Свіжі печериці 200 г
- Родзинки2 ст. л.
- Оливкова олія 3 ст. л.
- Сіль, перець, зеленьза смаком
Спосіб приготування:
Рис відваріть до готовності у великій кількості води і відкиньте на друшляк. Горошок розморозьте. Родзинки запарте окропом, процідіть і добре підсушіть. Печериці добре помийте, підсушіть рушником і наріжте тонкими скибочками. Змішайте всі складові, посоліть і поперчіть. Змастіть олією й посипте зеленню.
Порада:
Якщо ви не любите рис із олією, використовуйте для гарячих страв на його основі мелені горіхи – у них достатньо жиру, щоб рис не був занадто сухим.