Якщо вам забаглося солодкого, а ви дотримуєтеся посту чи сидите на дієті, тоді цей рецепт – те, що вам потрібно. Смак рису буде особливим, якщо ви приготуєте його у духовці у керамічному горнятку.
-
- Рис2 ст.
- Яблука6 шт.
- Родзинки0,5 ст.
- Цукор1 ст. л.
- Кориця1 ч. л.
Спосіб приготування:
Готувати цю страву дуже просто: рис промийте, залийте водою, додайте цукор, корицю, терті чи дрібно порізані яблука й запарені родзинки. Накрийте кришкою й поставте у духовку на годину-півтори. Пам’ятайте: для приготування солодкого рису краще брати круглозернистий сорт. Він найчастіше йде на приготування каш, оскільки під час приготування його зернятка виділяють крохмаль і роблять страву більш густою.
Порада:
Перед тим як подати страву до столу, прикрасьте її фруктами і присипте кунжутом – так вона стане ще апетитнішою. Також можна подати до неї сметану чи вершки.