Поєднання рису з гарбузом і сухофруктами просто надзвичайне: страва виходить поживною і водночас дієтичною. А ще це надзвичайно корисні солодощі для ласунів.
-
- Рис2 ст.
- Вода4 ст.
- Гарбуз чищений 300 г
- Курага0,5 ст.
- Родзинки0,5 ст.
- Кориця1 ч. л.
- Цукор1 ст. л.
Спосіб приготування:
Приготуйте цей незвичайний розсипчастий рис у горнятках у духовці. Рис промийте, змішайте з тертим гарбузом і залийте водою. Додайте цукор, корицю, розпарені родзинки й курагу, нарізану на дрібні шматочки. Накрийте кришкою і поставте у духовку на годину-півтори. У цьому рецепті можна обійтися й без цукру, оскільки гарбуз сам достатньо солодкий. А можна вже готову кашу полити медом і посипати подрібненими горішками.
Порада:
Із гарбуза легко приготувати ласощі до чаю. Наріжте гарбуз кубиками. Запечіть у духовці, занурте у мед, цукровий сироп чи варення й підсушіть. Простіше й смачніше не буває!