Буряк дуже корисний і сам, і, особливо, у поєднанні із сухофруктами й горіхами. Салат із буряка, сухофруктів і горіхів виходить надзвичайно смачним! А якщо ще й присипати страву кунжутними зернятками, її користь зросте у кілька разів!
-
- Великий буряк 1 шт.
- Яблука3 шт.
- Мандарини2 шт.
- Морква2 шт.
- Подрібнені горіхи 3 ст. л.
- Родзинки2 ст. л.
- Кунжут2 ст. л.
- Лимон1 шт.
Спосіб приготування:
Моркву, яблука й буряк почистіть і натріть на грубій тертці. Мандарин почистіть і розберіть на шматочки, змішайте з морквою, яблуками й буряком. Додайте подрібнені горіхи й родзинки, змастіть лимонним соком і посипте кунжутом. Щоб смак кунжуту був насиченішим, а запах інтенсивнішим, обсмажте насіння на сухій сковорідці. Змастити салат можна і будь-яким іншим соком – експериментуйте!
Порада:
У цьому салаті прекрасно поєднуються будь-які види горіхів. Але, якщо ви поспішаєте, а поласувати вже дуже хочеться, використовуйте волоські горіхи: вони подрібнюються легше і швидше, ніж горіхи інших видів.