Незвичайність цієї страви – у порядку складових: морські водорості норі знаходяться не назовні рола, як зазвичай, а всередині.
-
- Рис для суші120 г
- Водорості норі1 лист
- Огірок1 шт.
- Авокадо1 шт.
- Крабове м'ясо100 г
- М’який сир («Філадельфія»)35 г
- Кунжут
- Васабі – паста чи сухий
- Оцет
Спосіб приготування:
Підготуйте начинку: зваріть і охолодіть рис, наріжте тонкими смужками огірок, авокадо, крабове м'ясо. Розстеліть харчову плівку на бамбукову циновку і викладіть лист водоростей норі.
Розкладіть рис рівним шаром по всій поверхні листа. Обережно переверніть лист з рисом так, щоб рис був лицем до харчової плівки. Середню частину листа норі вздовж змастіть васабі за смаком, потім, трохи відступивши від краю листа, намастіть м’який сир так, щоб вийшла смужка шириною близько 5 см. Продукти,вибрані для начинки, викладіть на сир. Стежте за тим, щоб вони не накладались одне на одне, а були поруч.
Коли всі інгредієнти додано, акуратно скрутіть рол. Притримуючи начинку, підніміть край килимка за допомогою великих пальців. Продовжуйте піднімати килимок вгору і вперед. Зробивши повний оберт, несильно притисніть його. Розгорніть і видаліть плівку.
Посипте рол кунжутом і знову згорніть килимок, притискаючи кунжут до рола. Готовий рол розріжте на кілька рівних частин.
Порада:
Перед тим як викладати рис на лист норі, змочіть пальці в оцтовій воді (у склянці кип’яченої води розчиніть чайну ложку оцту) – так рис не буде прилипати до пальців.
Для розрізання готового рола використовуйте дуже гострий ніж. Його також можна змочити оцтовою водою.
Щоб кунжут був пікантніший, попередньо обсмажте його на сухій сковорідці протягом 5-10 хвилин.