Гарбузове пюре використовують як основу для приготування різноманітних блюд. Воно до смаку навіть немовлятам. Наш рецепт має подвійну цінність: завдяки горіхам страва набуває додаткової поживності, а яблука роблять її ще кориснішою.
-
- Гарбуз500 г
- Великі яблука 6 шт.
- Чищені волоські горіхи 1 ст.
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Гарбузове насіння 1 ст. л.
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Кориця1 ч. л.
Спосіб приготування:
Гарбуз почистіть і наріжте на кубики. З яблук видаліть серцевину. Можете скористатися блендером для подрібнення інгредієнтів, а можете просто натерти їх на дрібній тертці (чим дрібніше, тим краще). У пюре додайте мелені горіхи, ванільний цукор, корицю й мускатний горіх. Добре перемішайте. Можна додати до страви гарбузове насіння – так її користь стане максимальною.
Порада:
Готуючи гарбуз, не забувайте про його насіння: у ньому міститься цілий комплекс вітамінів і мінералів. Сушене насіння смакує у салатах, печиві, як домішок до інших різноманітних страв, а також як самодостатня корисна і поживна їжа.