Маковий рулет викликає найтепліші спогади у кожного з нас. Його смак і аромат знайомі з дитинства: випечений бабусею чи мамою шедевр, здається, неможливо повторити. Проте спробуймо.
-
- "Макова начинка"500 г
- Молоко250 мл
- Маргарин150 г
- Сухі дріжджі11 г (2 ч.л.)
- або пресовані25-30 г
- Цукор6 ст. л.
- Яйця2 шт.
- Борошно1 кг
- Ванілін1 г
Спосіб приготування:
Змішати дріжджі з 1 ст. л. цукру, 1/2 скл. теплого молока та 3-4 ст. л. просіяного борошна. Дати опарі підійти у теплому місці 10-15 хвилин до збільшення об’єму. У залишку теплого молока розчинити цукор, додати розтоплений маргарин, яйця і ванілін. До отриманої суміші домішати опару та просіяне борошно. Замісити тісто та залишити у теплому місці до збільшення об’єму, потім добре вимісити і залишити ще на 20-30 хвилин. Готове тісто розкачати завтовшки в 1 см, рівномірно розподілити «Макову начинку», скрутити рулетом і залишити на 15-20 хвилин, потім змастити поверхню жовтком і пекти у розігрітій до 180 ºС духовці до утворення золотавої скоринки (30-40 хвилин).
Порада:
До макової начинки можна додати різноманітні горіхи та сухофрукти: родзинки, чорнослив, курагу, волоські горіхи, мигдаль, а також трохи яблучного варення.