Где купить
Поиск
http://chadeyka.livejournal.com/ - Ірина Чадеєва
Пиріг із горіхами, шоколадною ірискою та вершковим лікером

Це надзвичайно смачно! В основі пісочне тісто, зверху – шар шоколадної іриски з підсмаженим мигдалем і фісташками, верхній шар – ганаш із білого шоколаду та вершкового лікеру (наприклад, Baileys). Беручи до уваги, що у нашій країні любителів Baileys чимало, цей пиріг смакуватиме багатьом.

Інгредієнти
    • Для тіста
    • борошно200 г
    • масло100 г
    • цукор50 г
    • молоко1 ст. л.
    • яйце1 шт.
    • Для начинки
    • мигдаль100 г
    • фісташки100 г
    • какао1 ч. л.
    • цукор100 г
    • вершки 33%-ні250 мл
    • масло25 г
    • білий шоколад150 г
    • вершковий лікер50 мл
Спосіб приготування:
  • Для тіста посічіть разом борошно й масло, а потім крихту замісіть, додавши цукор, молоко і борошно. (Докладніше про приготування січеного тіста – http://chadeyka.livejournal.com/22124.html). Поставте у холодильник на півгодини-годину. Вистеліть тістом форму діаметром 23 см, наколіть, охолодіть півгодини, покладіть папір, зверху – горох чи спеціальні пекарські кульки і випікайте 15 хвилин при 200ºС з навантаженням, а потім 8 хвилин без нього. Охолодіть.
  • Тепер приготуйте іриску. 100 г цукру змішайте з 1 ч. л. какао з гіркою (можна більше для більш шоколадного смаку). Добре перемішайте. Влийте 200 мл вершків і додайте 25 г масла.
    Варіть помішуючи на сильному вогні у каструлі (бажано з товстим дном) близько 10 хвилин, час від часу знімаючи з вогню й перевіряючи. Для перевірки треба капнути іриску на блюдце – крапля має застигнути, але лишитися м’якою.
  • До іриски додайте несолені горіхи, попередньо обсмаживши 5 хвилин при 200ºС й охолодивши, та перемішайте.
    Викладіть у тартинку і розмажте.
  • Тепер на бані розтопіть шоколад, додайте лікер.
    Розмішайте. Якщо лікеру не вистачить для того, щоб масу можна було лити, додайте 50 мл підігрітих до 40ºС вершків.
  • Готову масу вилийте на іриску – і поставте пиріг у холодильник на кілька годин.
    Верхній шар вийде тягучим, дуже приємної консистенції.
Порада:

Для економії часу горіхи можна не обсмажувати, а купити обсмажені готові. Якщо ви хочете, щоб горіхи були м’якшими, посічіть їх; варіант – візьміть сухофрукти.

Рекомендовані продукти
SantaVita в соцсетях